Google Maps toont rolstoeltoegankelijkheid van plaatsen

Bron: androidworld.nl - www.keurmerktoegankelijkheid.nl

Google Maps biedt inmiddels veel informatie, niet alleen als navigatie of als wegwijzer, maar ook als informatiebron voor plaatsen en locaties. Hier is recent aan toegevoegd of deze rolstoeltoegankelijk zijn.

Rolstoelvriendelijk

Google Maps toont allerlei informatie over plaatsen zoals winkels en restaurants. Hierbij kan er onder gezien wat ze er bijvoorbeeld serveren en wat de sfeer is van een bepaalde locatie. Hieraan is recent informatie toegevoegd over de toegankelijkheid voor rolstoelen. Hierin kan er aangegeven worden of winkels of andere plaatsen toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Deze data wordt vooral verzameld door de zogenaamde Local Guides. Een community van Google Maps-gebruikers die allerlei informatie verschaffen over plaatsen en andere locaties waar ze geweest zijn. Zo worden er regelmatig vragen gesteld zoals over bijvoorbeeld of er WiFi beschikbaar is, maar tegenwoordig dus ook of deze plaats rolstoelvriendelijk is. 

Met deze data vult Google de informatie van bedrijven en plaatsen verder aan binnen de uitgebreide app. Omdat Google Maps nog niet lang over deze functie beschikt, is dit nog niet overal terug te vinden. Toen we zelf op zoek gingen, bleek het vooral in horecagelegenheden nog niet gemeld te zijn. Voor winkels, zoals bijvoorbeeld de Bijenkorf was het wel al terug te vinden.

Om de informatie te kunnen bekijken in Google Maps, open je een bedrijf of locatie, om vervolgens op voorzieningen te drukken. Hierbij wordt dan getoond of de locatie toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Na verloop van tijd zal de data breder beschikbaar worden nadat er meer gebruikers en Local Guides input hebben gegeven in GoogleMaps.