Jongen met spierziekte kan toch mee op sneeuwklassen

Bron RTV KEMPEN / MECHELEN - Donderdag 31-01-2013 - Hulshout

De leerlingen van het 6de leerjaar van Gemeentelijke basisschool van Hulshout zijn vanmorgen op sneeuwklassen vertrokken naar Oostenrijk.
Het is dit jaar voor de school een speciale keer.

Want Aniel, een jongen die aan een ernstige spierziekte lijdt en zich in een elektrische rolwagen moet verplaatsen gaat mee. Speciaal voor Aniel heeft
de school een liftbus ingelegd en voor een rolstoeltoegankelijk verblijf gekozen.

Bekijk het filmpje via deze link.

Verslag skivakantie
Bron: verslag sneeuwklassen - februari 2013 - Auteur Aniel Haeyaert en zijn assistent

Donderdag 31 januari was een dag waar we allemaal lang met spanning
en enthousiasme naar hebben uitgekeken. 's Morgens vroeg vertrokken
we op sneeuwklassen. Dit was geen evidentie aangezien Aniel aan een ernstige spierziekte lijdt. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan, zowel in de voorbereiding als ter plaatste, zodat dit voor Aniel een onvergetelijke reis zou worden.

’s Avonds, na een lange busreis, ondervonden we bij de aankomst aan onze herberg, een eerste hindernis aan de deur. Al snel toonden de vriendelijke kookouders zich heel behulpzaam. Zij hadden de volgende dag al een oplossing voorzien. 

Het weer in Stanzach was ons tijdens het verblijf goed gezind. Bijna elke dag konden we skiën op een vers laagje sneeuw met af en toe de zon op onze snoet. Voor Aniel was dit, het zitskiën, de kers op de taart. Hij kon aan zijn klasgenoten tonen dat hij, net zoals iedereen, ook kan skiën. 

Tijdens de uitstappen stonden we vaak versteld van de voorzieningen. Wanneer bijvoorbeeld de deurdrempel te hoog was, werd een ramp voorzien zodat we binnen konden. Stoelen en tafels werden verschoven zonder problemen. Zelfs in het eeuwenoud kasteel van Neuschwanstein is een lift geïnstalleerd zodat iedereen de pracht en praal kan bewonderen. 

Voor Aniel is het inderdaad een onvergetelijke reis geworden. Hij heeft dankzij de bereidwilligheid van de school, de sneeuwklassen kunnen ervaren zoals alle andere kinderen van zijn klas. En wij, wij hebben ervan genoten om Aniel elke dag te zien lachen.