Links: hulpmiddelen

Kennis- en OndersteuningsCentrum (KOC)

Het KOC ondersteunt personen met een handicap in hun zoektocht naar de meest geschikte hulpmiddelen.
www.koc.be

Vlibank

Vlibank is een databank met informatie over hulpmiddelen voor personen met een motorische, visuele, gehoor- of spraakhandicap en voor personen met een cognitieve handicap of leerstoornis. Vlibank wordt onderhouden door het KOC.
www.vlibank.be

Abledata

Amerikaanse hulpmiddelendatabase.
www.abledata.com

MODEM

MODEM is een adviescentrum dat concrete ondersteuning biedt aan personen met een handicap en hun (professionele) omgeving. MODEM richt zich tot heel Vlaanderen.
www.modemadvies.be

REVA

Tweejaarlijkse informatiebeurs voor personen met een handicap en ouderen in Flanders Expo, Gent.
www.reva.be

HACHIKO

HACHIKO is een organisatie die hulphonden opleidt.
www.hachiko.org

Centrum voor zorgtechnologie (CTZ)

Het Centrum voor ZorgTechnologie (CZT) doet onderzoek naar alle aspecten van de gezondheidszorg om de levenskwaliteit van zorgbehoevenden en hun omgeving te verhogen. Het is een interfacultair centrum binnen de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA) dat multidisciplinair, probleemgestuurd en toepassingsgericht (technologische) produkten en diensten ontwikkelt.

CTZ is te bereiken op : campus Drie Eiken
                                  Universiteitsplein 1
                                  Gebouw N.004
                                  2610 Wilrijk
                                  T +32 (0)3 265 23 12

www.czt.ua.ac.be 


Rolstoel accessoires

Webshop Rolstoel-experts.nl - Koop hier uw rolstoel accessoires


SNACKSNORKEL

 De Snacksnorkel is ontwikkelt door Frank en Pieter omdat er een behoefte is voor mensen die zeer weinig of niet mobiel zijn hun hond te belonen als zij dat willen. De hond kan op een gesproken commando of ander signaal zelf met een simpele meestal snel aan te leren beweging een beloningsbrokje verkrijgen.


Medibling

MediBling biedt stijlvolle Medische Identificatie Juwelen aan voor mannen, vrouwen en kinderen. Onze juwelen zijn herkenbaar aan het universele medische symbool en ze worden gegraveerd met belangrijke persoonlijke of medische gegevens zoals naam, bloedgroep, ziekte of aandoening, medicatie, contactpersoon, enz...Zo kan in geval van nood snel en efficiënt gehandeld worden door omstaanders en de hulpverleners. 

medibling.com