Nema-weekend 24-26 september: enkele reacties

Van 24 tot 26 september 2010 ging ons Nemaweekend door. Met zo’n 90 mensen beleefden we drie dagen vol levendige gesprekken, humor, muziek en andere ontspanning allerhande. Afgaande op de reacties die we nadien kregen, bleek het weekend een groot succes dat zeker voor herhaling vatbaar is. Daarom werd alvast besloten dat er vanaf nu om de twee jaar een Nema-weekend komt, en in de jaren ertussen wordt dan een gezinsweekend voor ouders met kinderen georganiseerd. Uiteraard blijven ouders met hun kinderen ook van harte welkom op het Nema-weekend. Hieronder alvast wat “sfeerbeelden”… 

Emma Cambré : 

 

Het Nema-weekend was een voltreffer. Het weerzien met de vele families was hartelijk, de kamers piekfijn en het eten lekker. Wat wil een mens nog meer? Ik heb genoten van de wandeling in de omgeving en de gesprekken met de anderen, van het optreden van Patrik en zijn maat. De bindteksten en de liedjes van Jean Bosco Safari maakten me wat emotioneel en van de aquatherapie heb ik intens lichamelijk genoten. Over twee jaar sta ik er weer als het God belieft.

Bernard Rummens :

 

Of je nu van zwemmen, van vuur, van verhalen, van lekker eten (zoals een uitgebreide barbecue) dan wel van muziek (grappig, a capella of poëtisch) houdt; of wie weet van zwemmen of wild waterplezier, elektrisch ondersteund of zelfstandig fietsen, en vooral van gezellig samenzijn en wat bijpraten... of misschien wel van al deze dingen tegelijk: je hebt wat gemist door niet op het zeer geslaagde Nema-weekend aanwezig te zijn! En dus moet je er volgende keer zeker bij zijn om er met ons van te genieten. Tot dan!

Carine Cauwenberghs : 

 

Ons allereerste Nema-weekend is super goed meegevallen.

De volledig aangepaste bungalow in Maasmechelen was een plekje waar je tot rust kon komen als je niet tussen al de gasten wou vertoeven. Maar de momenten van samen eten, babbelen, drinken en genieten waren ook super. Leerrijke gedachtenwissel met lotgenoten. Vrijdagnamiddag vertrek naar Maasmechelen: gevoel van niet weten wat het gaat worden. Vrijdagavond de verteller in de vuurhut: zalig warm en gezellig. Zaterdagvoormiddag fietsen voor wie wil. Zaterdagmiddag de barbecue: veel en lekker. Zaterdagnamiddag het optreden van De Plooicaravans (hilarisch, leuk, onderhoudend) en zwemmen voor wie wil. Zaterdagavond het optreden van Jean Bosco Safari: sfeervol en zeer geslaagd. Zondagvoormiddag het optreden van de a capellagroep The Flatnuts: zeer mooi. Zondagmiddag laatste middagmaal Frown en inpakken. Zondagnamiddag: weekend is voorbijgevlogen! Volgend jaar zijn we er zeker en vast terug bij, Nadine schrijf ons nu al maar in!!! Lieve groetjes, Carine (mama van Joshi - 15 jaar - met Duchenne)

Luc Vlerick : 

 

Dank en proficiat aan het organiserend Nemateam. De evaluatiebladen zullen de succeservaring ongetwijfeld bevestigen. De optredens waren bijzonder genietbaar. Graag geef ik hierbij enkele links. De plooicaravans met Patrik (onze Nema-kracht en -duizendpoot) vergastten ons op een heus (standup) cabaretprogramma. Kijk maar eens naar www.deplooicaravans.be, waar je een bijzonder plezant videootje kan zien met daarin enkele voor de weekend-deelnemers herkenbare fragmenten. Jean Bosco Safari kwam – gratis nota bene – een bijzonder boeiend en af en toe ontroerend liedjesprogramma brengen. De verkoopcijfers van zijn laatste CD – Private Revolution – zullen de hoogte in gaan. Ga maar eens naar de website van deze gedreven artiest: http://www.jeanboscosafari.be/indexEN.php. Je vindt er de teksten van de meeste liedjes die hij op het weekend gebracht heeft en ook enkele videofragmenten. Zondagmiddag luisterden we naar een reeks mooi gearrangeerde liederen van het a-capellakoor The Flat Nuts o.l.v. Michael Van Oost. Je vindt hun volledige repertoire en je kan enkele opnames horen (o.a. van het keimooie “Russians” van Sting) op hun website www.flatnuts.be.

Carina Verdonck : 

Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver. Vrijdag 24 september en de weersverwachting was slecht MAAR  onze andere verwachtingen waren hoog! EN we werden niet teleurgesteld.Op tijd vertrokken, dus voor het drukke verkeer; aankomst rond 17 uur en daar was Nadine al om de eerste vroege gasten te ontvangen. Na een vlugge rondleiding (’t was voor mij ook de eerste keer daar) werd iedereen naar zijn/haar kamertje begeleid, wie hulp nodig had voor opmaak bedden kon een beroep doen op bereidwillige handen. Want dat is ook de ware Nema-spirit: helpen waar nodig. Al vlug konden we aan tafel en dat stelde werkelijk niemand teleur. Uitgebreide keuze en meer dan genoeg zodat ook de laatkomers (verkeer werd een ramp) nog keuze hadden. De gelukkigen die niet in het verkeer vast zaten kregen een extra traktatie in de vorm van een saunabeleving. Of beter gezegd: de vuurhut. Raymond kon alle aanwezigen boeien met zijn verhaaltjes rond lijsterprinsesjes en olifanten die vogels grootbrengen. Klein en groot genoot. Met een vol programma op zaterdag werd er wijselijk besloten het niet te laat te maken die vrijdag.

Op zaterdag waren de weergoden ons gunstig gezind zodat de fietstocht droog kon doorgaan. Enkele wandelaars deden ondertussen een fotozoektocht. Na de goed vullende barbecue kregen we amusement van De Plooicaravans, de moedigen onder ons zaten buiten in een lekker windje, de rest binnen, maar het werd ons snel duidelijk dat we voor het avondprogramma een grotere zaal nodig zouden hebben. Even stressen maar kijk daar werd “ontspanningsruimte DE JEAN” geboren. In het Mechels Bos is immers alles mogelijk! Vermits nog niet iedereen nat was geworden werd er nog een paar uurtjes gezwommen om dan hongerig op het buffet aan te vallen. En daarna vol verwachting naar DE JEAN. Het moet gezegd: hij stelde ons niet teleur! Je kon letterlijk een speld horen vallen, behalve toen we met z’n allen een rivier deden ontstaan (niet letterlijk, de voeten bleven droog). Na het optreden van Jean Bosco Safari was het tijd voor een lange praatavond waardoor er zondag toch wel enkele kleine/rode oogjes te bespieden waren aan het ontbijt.  

Zondag was er weer gelegenheid tot zwemmen en werd er uitgeweken naar een andere ruimte voor het optreden van het a-cappella koor The Flatnuts uit Leuven. Onder het genot van een aperitiefje werden leuke songs gezongen, hier en daar werd er duchtig mee geneuried en gewiegd. Na de lunch was het dan tijd om afscheid te nemen, maar niet zonder de belofte van een herhaling in de toekomst. Het werd voor mij een druk weekend waarbij ik regelmatig het gevoel had om op 3 plaatsen tegelijk te moeten zijn, maar het was allemaal FUN. FUN om jullie te zien genieten van het programma, het eten, het gezelschap … Voor herhaling vatbaar dus en hopelijk zijn jullie er dan weer bij.Smile

Meer foto’s op http://picasaweb.google.com/106506313696078526253/NemaWeekend2426September2010?authkey=Gv1sRgCP-v0oS0p5TTYQ#