Nieuws

ADL-woning voor 1 persoon. Deze gelijkvloerse sociale huurwoning heeft een kleine badkamer, slaapkamer, living, keuken en klein terras. Is gelegen in de Riddersstraat centrum Leuven. Onmiddellijk vrij. Geschikt voor een persoon die 24 uurs permanentie nodig heeft. Men moet in staat zijn aanwijzingen te geven aan ADL-assistenten en daarvoor zelf de verantwoordelijkheid dragen. Voor mensen met NAH moet eerst nagegaan worden of deze vorm van ondersteuning haalbaar is. Contact: 016/20.71.50 of riddersstraat@izw.be.

Met Parkeerkunst wil de Vlaamse overheid burgers (weer) attent maken op de problematiek van het misbruik van parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Jaarlijks worden op deze parkeervakken alleen al immers meer dan 40.000 boetes uitgeschreven. 

Bron: Tekst Trefpunt zelfhulp en toegankelijkheidsrapport: Weliswaar.be

Hoe makkelijk kan je in onze steden en gemeenten met een rolstoel of een blindenstok terecht op trottoirs, in stations, openbare gebouwen of op de bus en tram?

Als gast met een beperking en/of een (hoge) zorgvraag kan je volop genieten van een ontspannend en aangenaam verblijf aan de kust in de bruisende badstad Middelkerke.

Maandag 3 december 2012, Filmpje over zorgregie met Emma Cambré

Diagnoseverantwoordelijke Steinert en telefonische permanentie Nema